Vaak hoor ik in de stoel, ik heb 2 verschillende wenkbrauwen.

De ene staat hoger dan de andere.

Wel dat is bij iedereen zo! Kan dat je al wat gerust stellen?

De hoogte van je wenkbrauwen worden bepaald door het bot van je wenkbrauw, en net zoals je jukbeenderen, je neusvleugels, je ogen,.. staan deze niet helemaal gelijk. Hierdoor krijg je dat verschil in je wenkbrauwen.

Wel is het mij al opgevallen dat je dit véél meer bij jezelf zal zien, dan bij je beste vriendin of zus. Gewoon omdat we kritischer naar ons zelf kijken, meer gefocust voor de spiegel staan en net omdat we alles zo gelijk mogelijk willen trekken.

Maar je mag/moet het loslaten, want 2 gelijke wenkbrauwen op perfecte hoogte is quasi onmogelijk. Je kan optisch wel een beetje “foefelen” met make-up of meer definitiever zaken als microblading of powderbrows.

JA! Wenkbrauwharen kunnen uitvallen door stress. Stress heeft invloed op vele dingen in/aan/op ons lichaam. En haaruitval is daar één van.

Je kan door stress alopecia areata uitlokken, deze vorm gaat plekgewijs haarverlies hebben. Het bloed valt als het ware je haarwortels aan en hierdoor vernietigen ze je wenkbrauw. Ook de hoofdharen moeten er vaak aan geloven.

Bij deze vrouw was de rechtse wenkbrauw uitgevallen en vroeg ze mij dit op te lossen met microblading

Een andere vorm van stress: telogeen effluvium

Bij deze is het zo dat je wenkbrauwen in de rustfase geduwd worden en dat ze nadien pas gaan uitvallen. Om daarna opnieuw te groeien.

Beide zijn 2 extreme situaties en vaak zie ik kleine gaatjes in iemands wenkbrauw na een korte periode van stress. Op tijd je daar van bewust zijn kan helpen om het niet zo ver te laten komen. Extra vitamine voor je wenkbrauwharen zijn een pluspunt in dergelijke periodes.

Of eens stressloos leven ;-)!

Als stress de oorzaak is van de haaruitval zal het haar over het algemeen weer terug groeien nadat de stress voorbij is. Raadpleeg bij plotselinge of hardnekkige haaruitval altijd uw arts en stel niet te snel zelf vast dat ‘het wel van de stress zal komen’. Sommige vormen van haaruitval zijn een uiting van een onderliggend medisch probleem dat op een goede manier moet worden vastgesteld en moet worden behandeld.

We weten ondertussen wel dat je met laserontharing meerdere beurten nodig hebt. En tussen deze beurten laten we 6 weken je haren groeien. Je mag uiteraard wel met het scheermesje aan de slag, anders kan je gaan vlechten! Scheren zal geen negatief resultaat geven. Wat bijvoorbeeld bij waxen…

Haal alles uit je eigen wenkbrauwen…

Vaak hoor ik dat het pincet wekelijks boven gehaald wordt, en dat hoor ik niet graag. Ook al haal je dan maar enkele haren weg, je hebt geen overzicht! En een wenkbrauw maak je kapot door te vaak te epileren.

Daarom is de eerste stap naar een volle wenkbrauw ” sparen”. Je wenkbrauwen eens laten doorgroeien, je zal versteld staan wat er op 4 weken tijd kan bijgroeien. En ja het klopt, wenkbrauwen groeien eerst op de plaatsen waar jij helemaal geen haar wilt hebben. Maar geef het tijd.

Bang voor de reacties van je vriendinnen? Zij zien niet wat jij ziet als je voor de spiegel staat, zij zien je van op afstand, ga op armlengte van je spiegel staan en je hebt hetzelfde zicht als zij. En mochten ze toch héél opmerkzaam zijn, dan kan je hen vertellen dat je binnen enkele weken gaat investeren in je wenkbrauw shape en dat dit allemaal bij het plan behoort. Een gespreksonderwerp verzekerd!

Tip 1: Blijf 4 weken lang van je wenkbrauw, geef je wenkbrauw de kans om zichzelf te bewijzen!

Een beetje goud kan nooit kwaad.

GrandeBrow is een nieuw vitaminekuur voor je wenkbrauwen, ik hoor je al denken: ” daar geloof ik niet in!” En dat snap ik, want mocht ik niet zelf de resultaten dagelijks van dichtbij zien, dan zou ik net zo spreken. Is dit een wondermiddel? ABSOLUUT NIET! Maar net zoals je haar en nagels kan aansterken met vitaminen is dat met je wenkbrauwen net hetzelfde.

Wanneer kan je dit vitaminekuur gebruiken?

  • Bij gaatjes in je wenkbrauwen door een stressperiode
  • Als je al wat haren spaarde, maar deze heel fijn van structuur zijn
  • Je een handje wilt toesteken en je wenkbrauwen extra wilt stimuleren om bij te groeien
  • Je voldoende haren hebt maar ze niet dik van structuur zijn

Hoe werkt het dan?

Je brengt het product aan na je reiniging van het gelaat, net voor je gaat slapen. Een kuur is altijd heel belangrijk dat je het nauw opvolgt en geen dag gaat overslaan. Het is voor 3 maanden te gebruiken.

Prijskaartje?

€85 , Ik geef toe, het is niet goedkoop, maar ik zal het je enkel aanraden als ik 90% zeker ben dat het je gaat helpen! En dat ben ik pas na 1 a 2 behandelingen. Zo zie ik eerst wat je haren uit zichzelf presteren en of ze dat extraatje kunnen gebruiken.

Thankful, I still have brows when I wash my makeup off

De natuur een handje helpen!

Microblading, niet meer zo onbekend anno 2020. En nog steeds een behandeling waar ik wel fan van ben. De natuur af en toe een handje helpen kan geen kwaad, als het “natuurlijk” kan. Wanneer kies je voor microblading? Als er geen haartjes meer bijgroeien ( na de bovenste 2 te geprobeerd te hebben) of als je véél moet laten bijgroeien en al een tijdelijke oplossing wenst. Want laten bijgroeien is nu eenmaal een vervelende periode als je véél hebt weggeplukt. Dan kan het tot 12maanden duren voor alles er weer staat. En microblading zal die periode kunnen overbruggen. Met fijne sneetjes boots ik haartjes na, een kleur die zo dicht mogelijk bij je eigen haarkleur staat vult het sneetje op , et voilà! Het is mijn streefdoel dat andere het verschil niet kunnen benoemen.

Extra pluspunt: Extra tijd ‘s morgens om te snoozen of een extra kop koffie!

Prijskaartje: €300

There’s a Brazilian reasons to start with laser epilation! Browqueen Naomi VOOR DE BEHANDELING KAN JE NIET EPILEREN: Er wordt aangeraden om ongeveer 6 weken voor de behandeling geen haren meer te epileren met harsen of waxen. Zo zorg je ervoor dat de haartjes in het haarzakje…

Welke scrub moet ik kiezen? Je hoort het vaak: “Geef regelmatig je lichaam een scrub-beurt”. Maar met welke scrub ga ik dan best aan de slag? Wij hebben er een paar voor je uitgetest en geven je onze mening. Maar eerst moet je voor jezelf een paar dingen…

Benieuwd of je alles al weet over wenkbrauwen?

  • Er bestaat een vitaminekuur voor je wenkbrauwen net zoals voor je haar & nagels:

Ooit al eens gehoord van REVITALASH? Revita betekend opnieuw veerkrachtig worden en lash is wimpers. Het merk is eerst gestart met een vitaminekuur voor wimpers maar gooide al snel een zusterproduct voor de wenkbrauwen op de markt REVITABROW. En daar zijn wij helemaal gek op! Het is geen groei-middel dus je moet al niet argwanend worden, ik geloof namelijk ook niet in sprookjes. Maar het is een vitaminekuur dat je wenkbrauwhaartjes gaat versterken en hierdoor krijg je automatisch een voller resultaat.

Hoe het in gebruik is, daar schrijven we nog wel eens een blogpost over.

  • Tranen bij een behandeling aan je wenkbrauwen zonder dat je pijn ondervind:

Nee je bent geen pussy als er tranen bij het epileren of microbladen aan te pas komen.

Het is namelijk iets wat we niet kunnen bedwingen. Rond onze ogen zitten er verschillende zenuwen en die worden geprikkeld door een haartje weg te nemen of een microblading haartje te zetten. En dat is héél normaal, ik denk dat het zowat de gevoeligste plaats van ons lichaam is. Dus next time, laat die tranen maar rollen als iemand een opmerking geeft dan vertel je haar gewoon over dit weetje en zo kom jij toch weer een stuk intelligenter over!

  • Wenkbrauwen hebben nut:

Ze zijn mooi, geven ons gezicht karakter, drukken onze emoties uit dat weten we nu wel allemaal al, maar wenkbrauwen hebben nog een grotere functie dan dit. Ze dienen ook ter bescherming van onze ogen, ze houden huidschilfers en zweet uit de ogen weg. Dus pluk ze niet fijn want als je dan een oogontsteking hebt ga je hieraan moeten terugdenken.

Pin It