JA! Wenkbrauwharen kunnen uitvallen door stress. Stress heeft invloed op vele dingen in/aan/op ons lichaam. En haaruitval is daar één van.

Je kan door stress alopecia areata uitlokken, deze vorm gaat plekgewijs haarverlies hebben. Het bloed valt als het ware je haarwortels aan en hierdoor vernietigen ze je wenkbrauw. Ook de hoofdharen moeten er vaak aan geloven.

Bij deze vrouw was de rechtse wenkbrauw uitgevallen en vroeg ze mij dit op te lossen met microblading

Een andere vorm van stress: telogeen effluvium

Bij deze is het zo dat je wenkbrauwen in de rustfase geduwd worden en dat ze nadien pas gaan uitvallen. Om daarna opnieuw te groeien.

Beide zijn 2 extreme situaties en vaak zie ik kleine gaatjes in iemands wenkbrauw na een korte periode van stress. Op tijd je daar van bewust zijn kan helpen om het niet zo ver te laten komen. Extra vitamine voor je wenkbrauwharen zijn een pluspunt in dergelijke periodes.

Of eens stressloos leven ;-)!

Als stress de oorzaak is van de haaruitval zal het haar over het algemeen weer terug groeien nadat de stress voorbij is. Raadpleeg bij plotselinge of hardnekkige haaruitval altijd uw arts en stel niet te snel zelf vast dat ‘het wel van de stress zal komen’. Sommige vormen van haaruitval zijn een uiting van een onderliggend medisch probleem dat op een goede manier moet worden vastgesteld en moet worden behandeld.

Pin It